Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@18:01:28 GMT

بارش شهابی کاپا دجاجه را از دست ندهید

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۵۴۸

بارش شهابی کاپا دجاجه را از دست ندهید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: بارش شهابی κ-Cygnid از دوازدهم مرداد تا سوم شهریور فعال است و اوج آن بیست‌وهفتم مردادماه رخ می‌دهد.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: عطارد عصر پنج‌شنبه –بیست‌وهفتم مردادماه- به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد، قدر این سیاره ۰.۲ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاره تیر از مختصات لارستان هنگام غروب آفتاب به ارتفاع ۱۵ درجه بالای افق می‌رسد. رصد تیر گریزپای در این شب‌ها، بعد از پشت سر گذاشتن موقعیت مقارنه خورشیدی، از دید ناظران زمینی به بیشترین جدایی زاویه‌ای از خورشید نزدیک می‌شود. مدار عطارد نسبت به مدار زمین به خورشید نزدیک‌تر است که یعنی؛ همیشه در نزدیکی خورشید به نظر می‌رسد و در بیشتر مواقع در تابش خورشید غیر قابل رصد می‌شود. هر بار که به بیشترین جدایی از خورشید می‌رسد، یعنی در فازهای تربیع اول و چهارم به‌خوبی رصد می‌شود، این لحظات به عنوان بزرگترین کشیدگی نامیده می‌شود.

وی افزود: این پدیده‌ها تقریباً هر سه تا چهار ماه یک‌بار تکرار می‌شوند و به طور متناوب در آسمان صبح و عصر، بسته به اینکه عطارد در شرق خورشید یا در غرب قرار دارد، رخ می‌دهد. وقتی در شرق قرار دارد مدت کوتاهی پس از خورشید طلوع و غروب می‌کند و در اوایل ساعات عصر قابل مشاهده است. هنگامی که در غرب خورشید قرار دارد، مدت کوتاهی قبل از خورشید طلوع و غروب می‌کند و اندکی قبل از طلوع خورشید در آسمان صبحگاهی قابل مشاهده است. پنج‌شنبه شب این سیاره در صورت فلکی اسد یا شیر ساعت ۲۰:۳۹ _حدوداً یک ساعت بعد خورشید_ غروب می‌کند و حدود ۶۵ درصد روشنایی دارد.

اوج بارش شهابی کاپا دجاجه

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: بارش شهابی κ-Cygnid از دوازدهم مرداد تا سوم شهریور فعال است و اوج آن پنج‌شنبه _بیست‌وهفتم مردادماه_ رخ می‌دهد. در این شب‌ها، زمانی که کانون بارش در صورت فلکی اژدها بالای افق باشد، امکان مشاهده شهاب‌های کاپا دجاجه وجود خواهد داشت. نقطه بارش از مختصات رصدخانه لارستان، تمام شب بالای افق است بدین معنی که در تمام ساعات تاریکی شب احتمال دیدن شهاب وجود خواهد داشت؛ البته حدود ساعت ۲۲:۰۰ کانون بارش در اوج قرار دارد.

وی تصریح کرد: امشب ماه ۲۱ روزه در صورت فلکی حمل، حدود ۵۶ درصد روشنایی دارد؛ البته ساعت ۲۳:۰۰ بعد از به اوج رسیدن کانون بارش طلوع می‌کند. تخمین زده شده است که می‌توان حداکثر دو شهاب در ساعت را در اوج بارش مشاهده کرد. این بارش یکی از بارش‌های کم فروغ با ZHR3 است. البته همزمان با این شهاب‌باران، بارش شهابی برساووشی هم فعال است که ممکن است بتوانید تعداد شهاب‌های بیشتری را شکار کنید.

کد خبر 597424

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم عکاسی نجومی پدیده نجومی امروز پدیده های نجومی رویداد نجومی امشب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بارش شهابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان

 مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می‌آیند. این سنگ‌ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه‌ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می‌گویند. هنگامی که این سنگ‌ها بر روی زمین سقوط می‌کنند به آنها شهاب سنگ گفته می‌شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستا‌های استان لرستان قطعه‌ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه‌های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن (بافت مخصوص شهاب سنگ‌های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخورد‌های فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

منبع: ایسنا

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • چرا علی علیپور و شهاب زاهدی در پرسپولیس متفاوت بودند؟
  • تدارک چند برنامه ویژه در دهه کرامت/ این اجراها را از دست ندهید
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • پیش‌بینی بارش باران در قم
  • این کار را انجام ندهید، یارانه تان قطع می شود!